Welk haartype heeft u?

Er is een verschil tussen fijn, medium en grof haar. Fijn haar bestaat uit uit twee lagen waarbij medium en grof haar bestaat uit drie lagen. Het is dus ook belangrijk om te weten wat voor haar u heeft voor dat we u een passend advies kunnen geven!  

 

 

Fijn, medium of grof?

Welk haartype heeft u? Hiervoor gaan we een klein testje doen. Haal u hand door uw haar. Als u één haar te pakken heeft is het genoeg.

Wat u gaat doen met deze haar. Leg deze tussen u duim en wijsvinger en wrijf er langzaam overheen. Voelt u de haar niet dan is het structuur fijn.

Dan hebben we nog twee types te gaan, medium en grof. Bij medium haar voelt u uw haar wel maar niet extreem en met grof haar voel u het heel goed en voelt vaak stug aan. Vergelijk het maar met één paardenhaar.

Dit klinkt heel gemakkelijk maar dat is het ook. Door deze test te doen ga ik u verder helpen met de volgende stap.

 

Verschillende haartypes

Fijn haar

Fijn haar betekend dat de haren dun van draad zijn zo ongeveer 0,03 mm tot 0,06 mm. Fijn haar bestaat uit twee lagen dit is de schorsdeel en de schubbenlaag. Daar dat fijn haar de haarmerg mist, mist het ook vaak de stevigheid. De stevigheid en de body moeten we dus zelf toevoegen. Ga snel naar de volgende vraag en zo komen we stap voor stap bij de juiste producten.

Medium haar

Medium haar betekend dat de haren normaal van draad zijn zo ongeveer 0,06 mm tot 0,09 mm. Medium haar bestaat uit drie lagen dit is de haarmerg, schorsdeel en de schubbenlaag. Medium haar bevat meer keratine dan fijn haar waardoor het ook steviger is en dikker aanvoelt. Ga snel naar de volgende vraag en zo komen we stap voor stap bij de juiste producten.

Grof haar

Grof haar betekend dat de haren dik van draad zijn meer dan 0,09 mm. grof haar bestaat uit drie lagen dit is de haarmerg, schorsdeel en de schubbenlaag. Grof haar bevat meer keratine dan medium haar maar is vaak ook vocht arm waardoor het vaak stugger aanvoeld. Ga snel naar de volgende vraag en zo komen we stap voor stap bij de juiste producten.