Heeft u deze kleur van nature of komt het uit een tube?

Gekleurd haar heeft andere verzorging nodig als natuurhaar. Zo zijn er producten die de kleur beschermen bij het wassen en zo zijn er ook producten die de gele gloed kunnen verwijderen. Lees goed wat voor u van toepassing is!

 

Natuurlijk grijs haar!

Heeft u mooi grijs haar van u zelf? De meeste mannen en vrouwen rond de 30 krijgen al te maken met enkele grijzen haren. Rond de 50 is 50% grijs. Grijs haar is een groot stuk genetisch bepaald maar kan ook aan voeding en stress gerelateerd zijn. Heeft u natuurlijk grijs haar dan heeft het andere voedingsstoffen nodig dan geblondeerd grijs haar. Vaak merk u ook dat u haar stugger aanvoelt. 

natuur kleur

Heeft u uw natuurlijke haarkleur? Van nature heeft u haar een bepaalde kleur. Het kan heel goed zijn dan u vroegen hoog blond was en nu donkerblond bent. Dit kan komen door een genexpressie. Vind u dit intresant ik zal hier eens een blog over schrijven.  

Natuur kleur is dus dat u uw haar niet gekleurd heeft.

 

Geblondeerd of highlights

Als u uw haar lichter maakt dan als het van nature is wordt het geblondeerd. Dit kan zijn dat u een paar highlights in u haar heeft of dat u hele haar lichter gemaakt is. Blonderen is een vak appart. Elk haar is opgebouwd uit pigmenten en om het haar lichter te maken, maken we pigmenten kapot. Wat we op het moment veel zien is het hele matte hoogblonde, hier wordt het haar zo geblondeerd dat alle pigmenten kapot zijn. Bij blonderen moeten we dus het haar optimaal verzorgen met de juiste ingredienten.

Gekleurd haar

Wat is gekleurd haar? Gekleurd haar is donkerder gemaakt haar. Er zijn pigmenten in het haar gebracht door kleuring. Er zijn twee verschillende kleuringen, een semi-permanente kleuring en een permanente kleuring. Als er grijze haren aanwezig zijn in het haar dan bent u waarschijnlijk geverfd met een permanente kleuring. Als u nog niet grijs bent en u wilt de zelfde kleurhoogte of donkerder kiest dan liever voor een semi-permanenten kleuring dit is zachter voor het haar.

Dus bent u donkerder gekleurd dat drukt u op deze button hieronder.